torsdag 22 november 2012

Videos på Twitter


Videos på Twitter

På twitter skriver man inlägg om vad som händer i sitt. I dessa inlägg kan man ha bilder men också videos. Det är så att man inte kan ladda upp videos på twitter. Detta är ett problem för folk vill lägga up videos på Twitter. Det man kan  göra är att skriva in länkar som man kan trycka på. Men det är så  att twitter arbetar tillsammans med youtube, vimeo,ustream, Twitc,twitlens Twitvid och m.m. Om man skulle lägga in dessa i twitter skulle man då få en expanderad inlägg om man trycker på expand  och då kan se på videon, utan att få gå ifrån twitter. (Twitter. 2012)

Fast hur funkar dessa tredje parti sidorna?  Första exemplet jag ska skriva om är Twitvid. Som funkar exakt som twitter, man kan retweeta,  dela, gila och svara på inläggen. Det speciella är att man kan lägga upp videos här som man väljer filer från datorn men den får inte vara större än 1 gb eller mer än 20 minuter men man får också istället för bara 140 bokstäver och mellanslag, får man  bara skriva 117 bokstäver och melanslag.( Van Grove Jennifer. 2012)

Det finns också Twitc's som är en sida som man kan import videos från youtube men också lägga upp filer från datorn, även flera filer per gång. Vill man bara ha ett video inlägg en gång är denna sidan en perfekt att använda. Men det finns en nackdel av Twitc's och det är att det tar tid. Man måste skapa ett album som man måste skriva hur det ska funka. Sen är det bara att ladda upp sina filmer.  Här kan du också göra exakt samma saker som man kan göra på twitter. (Van Grove Jennifer. 2012)

Twitter har fler tredje parti sidor som man kan använda för att lägga upp videos. Det är bara att testa och kolla vad som funkar för en bäst.

Twitter. (2012) How to post videos on Twitter. [ONLINE] Tillgänglig:<https://support.twitter.com/articles/75603> [22 November 2012].

Van Grove Jennifer. (2012). Top 5 Ways to Share Videos on Twitter. [ONLINE] Tillgänglig:< http://mashable.com/2009/05/23/video-for-twitter/>.[22 November 2012].

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar