torsdag 22 november 2012

Vad är Twitter?


Vad är Twitter?

Twitter är en microblogg som är den mest populära av microblogg. Det man skriver om i twitter är om vad man gör ute på vardagen. Man kan skriva om man ser en bra serie eller om spoilers t.ex. Så
de personer som följer får reda om vad du tycker eller gör. Det som är speciellt är att man bara kan skriva 140 bokstäver med mellanslag som man kan göra per sms på mobilen. Med twitter kan man också syncronosera  med sin facebook, youtube och google. (Glaser Mark, 2007)

Några tips man kan använda sig om på twitter är att man kan tänka på vilka man skriver till. Skriv inte för personliga saker som alla kan se men också skriv intressanta ämnen som gör att folk vill läsa vad du skriver och får fler följare. Man ska också inte skriva för ofta. Tänk på vilka man följer så man får det man vill ha, inte bara inlägg som tar plats och tid att läsa. (Glaser Mark, 2007)

Företag,kändisar och politiker använder twitter för att publicera reklam, nyhetern eller viktiga intressen som de tänker på. Presidenten Barack Obama använde twitter när han skulle bli president. Detta för att få ut  allt till så många som möjligt.(Glaser Mark, 2007)

Det finns några ord man måste veta när man twittrar. Tweet som är ett inlägg på twitter. Twitterer som är en som Twitrar. Twittermob är när en grupp av personer organiserar ett möte via twitter. Twitterhead handlar om att man twittrar för mycket.  Twitterverse som är själva universumet som användarna använder.(Glaser Mark, 2007)

Glaser Mark, (2007), Your Guide To Micro-Blogging and Twitter, [Elektronisk] Tillgänglig:<http://www.pbs.org/mediashift/2007/05/your-guide-to-micro-blogging-and-twitter135.html>[2012-11-15]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar